Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Λίμνης...έναν τόπο συνάντησης,ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί σας!!!!

eTwinning "Art project Day"

ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

0093

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1 copy

 

 4

 

 

"ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ"

 

3

 

0

 

 1

 

00 copy

 

  • "ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"
  • "ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΕΤΩ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟ"

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;

Επίσκεψη στην Α΄Τάξη Δημοτικού!

Η πιο κρίσιμη και σημαντική δράση της Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο είναι η επίσκεψη των νηπίων στην Α΄τάξη. Η προεργασία είχε γίνει με τις προηγούμενες κοινές δράσεις. Τώρα ήρθε η στιγμή να πάρουμε καρπούς.

Η πρόσκληση ήρθε από την κ.Νίκη Μαντζαβίνου, δασκάλα της Α΄τάξης.Τα νήπια έδειξαν μεγάλη χαρά, περιέργεια και αδημονία.

Η ίδια περιγράφει...

0 copy copy

«Συνεχίζοντας το πρόγραμμά μας της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, ήταν η σειρά μας να προσκαλέσουμε τους φίλους μας από το Νηπιαγωγείο στην τάξη μας, να δούνε πως κάνουμε το μάθημά μας και όλα όσα έχουμε καταφέρει να μάθουμε.

 

Ελπίζουμε έτσι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση αλλά και  να σταματήσουν να έχουν άγχος και ανησυχία για το καινούριο περιβάλλον και για το πρόγραμμα της Α΄τάξης που θα ακολουθήσουν με την καινούρια σχολική χρονιά.

 

Η τάξη διαμορφώθηκε κατάλληλα προσθέτοντας περισσότερα θρανία και καρέκλες και υποδεχτήκαμε τα νήπια με την συνοδεία της νηπιαγωγού κ. Αυγής Τουλκιαρίδου.

 

Οι μαθητές διδάχτηκαν το κείμενο από το Ανθολόγιό τους «Η κουκουβάγια και η πέρδικα», το οποίο επιλέχθηκε γιατί τονίζεται η μητρική αγάπη και το συνδυάσαμε με την γιορτή της μητέρας, αλλά και γιατί η κουκουβάγια είναι το πουλί της σοφίας. Τα παιδιά απάντησαν σε ερωτήσεις κατανόησης.

 

   Ακολούθησε φύλλο εργασίας διαφοροποιημένο για τα νήπια για να μπορέσουν να το συμπληρώσουν με άνεση. Στη συνέχεια φτιάξαμε την καρτούλα κουκουβάγια που περιείχε το παραμυθάκι και ευχές για τη μητέρα τους, στην οποία το κάθε παιδί ζωγράφισε σε μία καρδιά την καλύτερη μαμά: τη μητέρα του!!! Στο τέλος δραματοποιήσαμε το κείμενο. Η κουκουβάγια που στόλιζε τον τοίχο μας ,άνοιξε τα φτερά της και αποκάλυψε τα ονόματα των παιδιών στα οποία  θα δώσει λίγη από τη σοφία της για να τα πάνε καλά στο σχολείο.Τα παιδιά ενθουσιασμένα προσπαθούσαν να διακρίνουν το όνομά τους.

 

Ήταν μια όμορφη εμπειρία.Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορακαι τα παιδιά το απόλαυσαν πάρα πολύ.Στο τέλος αποχαιρετήσαμε τα νήπια προσφέροντάς τους  το δωράκι-κουκουβάγια  που κατασκευάσαμε από χαρτί και περιείχε καραμελίτσες και εμψυχωτικά μηνύματα της κουκουβάγιας.

Η δασκάλα της τάξης

Μαντζαβίνου Νίκη»

Η κ. Νίκη οργάνωσε ένα εξαιρετικά δομημένο και ελκυστικό για τα παιδιά μάθημα(αφήγηση παραμυθιού, εποπτικό υλικό, δραματοποίηση κ.ά.) και κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους αλλά να τα ενθουσιάσει.

 

Αποστολή εξετελέσθη! Ο σκοπός επετεύχθη!

 

Νίκη ευχαριστούμε για την όμορφη και εποικοδομητική συνεργασία!

 

 

Add comment

Security code
Refresh

English French German Italian Portuguese Spanish

My Blogger Tricks

5

ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ copy

Flag Counter


ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 1
Λίμνη Ευβοίας
Τ.Κ. 34005
Τηλ/Fax: 2227032683
email:mail@nip-limnis.eyv.sch.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΔΙΚΤΥΟ