Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Λίμνης...έναν τόπο συνάντησης,ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί σας!!!!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

"Οικολογικά Σχολεία" 2022-23

Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία για 3η συνεχόμενη χρονιά (2022-23) στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Οικολογικά Σχολεία" (Eco Schools).

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Read more...

Οικοκώδικας "Αγαπάμε τη Γη και τη φροντίζουμε"

Τελειώνοντας το οικολογικό σχέδιο δράσης μας «ecoβηματίΖΩ» μαθητές και εκπαιδευτικοί συντάξαμε έναν οικοκώδικα με καθημερινές φιλοπεριβαλλοντικές πράξεις/συμπεριφορές, που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη δική μας και την ευημερία της Γης μας. Οι πράξεις αυτές μπορεί να φαίνονται μικρές αλλά όλες μαζί μπορούν να φέρουν τη μεγάλη αλλαγή.

ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ

 

 

Τα Υπέροχα Δένδρα της αυλής του σχολείου μου!

 

Αλήθεια ποια δένδρα έχουμε στην αυλή του σχολείου μας;

Ποιο είναι το όνομά τους; Πως είναι; Πόσα είναι; Τα έχουμε παρατηρήσει;

Τελικά μπορεί να βγαίνουμε κάθε μέρα στην αυλή να βλέπουμε τα φυτά και τα δένδρα της, να παίζουμε στη σκιά τους αλλά η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις ήταν αρνητική.

Αποφασίσαμε λοιπόν να βγούμε στην αυλή, να παρατηρήσουμε τα δένδρα της -τα φύλλα τους, τα άνθη τους, τους καρπούς τους- να μάθουμε το όνομά τους και να τα μετρήσουμε!

ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ

Read more...

Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης 2023 (Global Action Days)

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης (Global Action Days) -περιβαλλοντική καμπάνια- που διοργανώνει το Παγκόσμιο Ίδρυμα Προστασίας της Φύσης (FEE).

GAD3

ΒΕΒΑΙΩΣΗ GAD

Read more...

Δενδροφύτευση στο σχολείο μας

Άλλο ένα δέντρο προστέθηκε σήμερα στην αυλή του σχολείου μας!

Μια υπέροχη Μουριά που θα την προσέχουμε και θα την περιποιούμαστε και ελπίζουμε να μεγαλώσει γρήγορα και να μας προσφέρει τον ίσκιο της.

Διαφάνεια7

Read more...

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2023

 

Φέτος συμμετείχαμε στην Ώρα της Γης, στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για τον πλανήτη της WWF με το σύνθημα:

«Δίνουμε ζωή ξανά στη φύση»

Η προτροπή του οργανισμού φέτος ήταν -εκτός από το να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα στις 25 Μαρτίου- να αναλάβουμε δράση, να κάνουμε μια ώρα διάλειμμα από τη ρουτίνα μας και τους καθημερινούς περισπασμούς και να περάσουμε 60 λεπτά βοηθώντας τον πλανήτη μας δίνοντας νέα πνοή στη δύναμη της ώρας για ένα κόσμο με θετικό πρόσιμο στη φύση.

Έτσι αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση, να γίνουμε μέρος της λύσης και να δώσουμε ζωή ξανά στη φύση με 2 δράσεις:

-Μαζέψαμε τα σκουπίδια (διαχωρίζοντας τα σε ανακυκλώσιμα και μη) και καθαρίσαμε τους χώρους γύρω από το σχολείο (γήπεδο, αύλειος χώρος της εκκλησίας, δρόμος).

-Εμπλουτίσαμε τον κήπο του σχολείου φυτεύοντας λουλούδια και βότανα.

  • IMG 20230327 114314

Read more...

Εργασίες κήπου…

Άνοιξη...καιρός να αρχίσουν οι εργασίες στον κήπο μας...

Για αρχή σπείραμε κρεμμυδάκια και μεταφυτέψαμε μαρούλια και λουλούδια..

Ευχαριστούμε την κα Κούλα και την κα Ελένη, τις καθαρίστριες του σχολείου μας, που ξεχορτάριασαν, καθάρισαν, κλάδεψαν, έφεραν κοπριά και ετοίμασαν τον κήπο καθώς και την εκπαιδευτικό/γονέα κα Ειρήνη που έφερε τις ζαρντινιέρες.

ΦΥΤΕΜΑ 1

Read more...

Με του λαδιού τη μυρωδιά…

Νοέμβρης, ο μήνας της ελιάς..

Μαζέψαμε τις βιολογικές ελιές από την ελιά που έχουμε στην αυλή του σχολείου μας και τις στείλαμε στο λιοτρίβι. Βγάλαμε το λαδάκι μας και η κυρία Κούλα- η καθαρίστρια του σχολείου μας- που μας αγαπάει και μας φροντίζει μας έκανε μια υπέροχη έκπληξη! Έφερε φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι ελιές, ριγανίτσα, τυρί και αγγουράκι!

ΕΛΙΑ 3

Read more...

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων "Running Out of Time"

Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων Running Out of Time στις 3 Νοεμβρίου 2022.

Φτιάξαμε τη δική μας σκυτάλη από ανακυκλωμένα υλικά και τρέξαμε στο γήπεδο του σχολείου δίνοντας τη σκυτάλη από χέρι σε χέρι για να στείλουμε το μήνυμα μας στους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή!

«Σώστε τη Γη ΤΩΡΑ!»

IMG 20221102 125342

1

Read more...

"Οικολογικά Σχολεία" 2021-22

Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία για 2η συνεχόμενη χρονιά (2021-22) στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Οικολογικά Σχολεία" (Eco Schools).

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ 2021 22

Read more...

Εκδρομή στο "Κιόσκι"

Ε ε εκδρομή!

Εκδρομή στο «Κιόσκι» στην παραλία της Λίμνης.

Θάλασσα,ιώδιο,άθληση,παιχνίδι,ζωγραφική,πικνικ,αναψυχή,ζωή,ΑΝΑΣΑ!!

Όλα τα καλούδια της φύσης!

Περάσαμε υπέροχα!!!

ΚΙΟΣΚΙ

 

 

Εξωραϊσμός/Ανάπλαση κήπου

 

Στο Νηπιαγωγείο μας υλοποιήθηκε δράση ανάπλασης/εξωραϊσμού του σχολικού κήπου, σε συνεργασία με γονείς. Αφού έγινε η απαραίτητη προετοιμασία (φρεζάρισμα, ξεβοτάνισμα, κλάδεμα,)σχεδιάστηκε και οριοθετήθηκε ο χώρος για το βοτανόκηπο, λαχανόκηπο και ανθόκηπο και επίσης τοποθετήθηκαν σωλήνες άρδευσης και μηχανισμός για αυτόματο πότισμα!!!

Κατόπιν, μαζί με τα παιδιά, φυτέψαμε βότανα, μυρωδικά, λαχανικά και λουλούδια (σέλινο, μαϊντανός, δυόσμος, βασιλικός, φασκόμηλο, ρίγανη, λεβάντα, μαρούλια, φραουλιές, κατιφέδες) στους διαμορφωμένους χώρους του κήπου.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Διαφάνεια1

Read more...

Global Action Days 2022

 

Συμμετέχουμε στις Global Action Days! To θέμα των ημερών Παγκόσμιας Δράσης είναι: η "Βιοποικιλότητα"

Δράση 1: Βουτιά στη Φύση-Στόχος: Σύνδεση με τη φύση

Παρατηρήσαμε, αγγίξαμε, μυρίσαμε, μιλήσαμε για τα φυτά, τα δέντρα και τα λουλούδια της υπέροχης σχολικής αυλής μας.

Δράση 2: Ντεντέκτιβ της Φύσης

Φωτογραφίσαμε φυτά,δέντρα και λουλούδια από διάφορα σημεία της αυλής και του κήπου μας. Οι μικροί ντεντέκτιβ έπρεπε βλέποντας κάθε φωτογραφία να βρουν ποιο φυτό ήταν και σε ποιο σημείο της αυλής βρίσκονταν.

Αντίγραφο του GAD 2022 Registration Post Αντιγραφή

6

 

idb participation certificate en template

Read more...

Επιδαπέδια παιχνίδια αυλής

 

Πιστοί στο στόχο που θέσαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τη διαμόρφωση και εμπλουτισμό της αυλής του Νηπιαγωγείο Λίμνης με παιχνίδια, το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Απριλίου) και κάποια απογεύματα αφιερώθηκαν στη δημιουργία παιχνιδιών αυλής από εκπαιδευτικούς και γονείς.

(Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη, τα επιφωνήματα και τον ενθουσιασμό των νηπίων αλλά και των παιδιών του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου με το οποίο έχουμε κοινή αυλή )

Διαφάνεια1 copy copy

Read more...

Συμμετοχή στο Διεθνές Δίκτυο "Οικολογικά Σχολεία"

Το σχολείο μας είναι μέλος του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Οικολογικά Σχολεία" (Eco Schools) και συμμετείχε με επιτυχία στο πρόγραμμα τη φετινή χρονιά (2020-21).

οικολογικα 2020 21

Read more...

ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ: «Τι μπορώ να κάνω ΕΓΩ για την προστασία του περιβάλλοντος»

 

Τελειώνοντας το οικολογικό σχέδιο δράσης μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί συντάξαμε ένα οικοκώδικα με κανόνες περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι που απαντά στο ερώτημα: «Τι μπορώ να κάνω ΕΓΩ για την προστασία του περιβάλλοντος;».

Με τον οικοκώδικα δεσμευόμαστε ως «Προστάτες του Περιβάλλοντος» να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το σκοπό αυτό.

IMG 20210614 115831

Read more...

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

 

Στο Νηπιαγωγείο μας υλοποιήθηκε δράση κηπουρικής σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.Τα παιδιά έφεραν διάφορα μυρωδικά και βότανα (σέλινο, μαϊντανό, μάραθο, δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, θρούμπι, βάλσαμο, δενδρολίβανο, χαμομήλι, φασκόμηλο, μέντα, λεβάντα) και τα φύτεψαν στον κήπο μας στην αυλή του σχολείου.

https://read.bookcreator.com

Screenshot copy

Read more...

Ομορφαίνοντας το σχολείο μας!

Όταν συνδυαστεί το μεράκι, το όραμα και η δουλειά, με την έμπνευση, την καλαισθησία και την καλλιτεχνική διάθεση τότε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

2 copy copy

 Η Βάσω Βούλγαρη, δασκάλα γενικής αγωγής,η Ειρήνη Ρίζου,δασκάλα ειδικής αγωγής και η Ρόη Μποζελίδου,καθηγήτρια Αγγλικών του Δημοτικού Σχολείου Λίμνης διαθέτουν όλα τα παραπάνω. Ζωγράφισαν έναν τοίχο του Νηπιαγωγείου μας,διαθέτοντας πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο,ομορφαίνοντας έτσι το χώρο του σχολείου.


Μπράβο κορίτσια! Είσαστε «βιωματικό παράδειγμα» για όλους μας! Σας ευχαριστούμε πολύ! Είμαστε τυχεροί που σας έχουμε φίλους και συναδέρφους!

(Σημείωση:Ο"κόυτς"κ.Πορτοκαλίδης είχε την επιστασία του όλου εγχειρήματος...!)

 

enfrdeitptes

My Blogger Tricks

5

ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ copy

Flag Counter


ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 1
Λίμνη Ευβοίας
Τ.Κ. 34005
Τηλ/Fax: 2227032683
email:mail@nip-limnis.eyv.sch.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΔΙΚΤΥΟ