Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Λίμνης...έναν τόπο συνάντησης,ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί σας!!!!

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ecoschools300 

Aeif Sust Logo

AeiforoEllinikoSxoleio F

αρχείο λήψης

Bronze 2023 7 el e0c90 1 copy

Competent 2023 7 en 94306 5

 eT school πλακετα

awarded etwinning school label 2020 21

ELA sticker 23 bronze

Χωρίς τίτλο copy copy

education awards stickers 2021 GOLD copy

education awards 2020 ΧΡΥΣΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ SAFER INTERNET

 

sdgs schools logo tagline bottom 1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

LOGO Kindergarten of Limni 

LOGO ΜΕΓΑΛΟ

LOGO

1 copy

 LOGO

bb12aee09 large

 4

 

"ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ"

3

0

 1

00 copy

  • "ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"
  • "ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΕΤΩ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟ"

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ...

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Ο Υπέροχος Πλάτανος της Λίμνης

 

Στη Λίμνη Ευβοίας, στο κέντρο της παραλίας,στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης βρίσκεται ένας μεγάλος, εμβληματικός πλάτανος, σήμα κατατεθέν των κατοίκων.

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο "Τα Υπέροχα Δένδρα" που υλοποιούμε φέτος στο διεθνές Περιβαλλοντικό Δίκτυο "ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ", οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, οι μικροί ερευνητές/δημοσιογράφοι με τη βοήθεια της οικογένειας τους, μέσα από συνεντεύξεις και έρευνα, συγκέντρωσαν πληροφορίες για την ιστορία του πλάτανου και της πλατείας στο πέρασμα του χρόνου. Επίσης πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη και έρευνα στο πεδίο.

Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ

Read more...

Εκδρομή στο “Θεατράκι” με το “Κινητό Σχολείο του Δάσους” της ActionAid

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή «Θεατράκι» της Λίμνης. Στο χώρο αυτό, ένα χρόνο πριν, είχαμε συμμετάσχει σε εθελοντική δενδροφύτευση και καθαρισμό, με τα παιδιά και τους γονείς τους, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

IMG 20230525 101514

Read more...

Επίσκεψη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λίμνης στο σχολείο μας!

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λίμνης, ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα μας, επισκέφθηκε το σχολείο μας για να ενημερώσει και να συζητήσει μαζί μας σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος.

Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λίμνης Μπακλατζόγλου Νικόλαος συζήτησε με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσε όλες τις απορίες τους.

Επιπλέον, οι πυροσβέστες Αγιασοφίτης Γεώργιος, Ιωάννου Μιχαήλ και Αλεξίου Ιωάννης εξήγησαν στα παιδιά για ποιο λόγο φοράνε τη συγκεκριμένη στολή και τους έδειξαν την αναπνευστική συσκευή που πρέπει να χρησιμοποιούν σε περίπτωση κατάσβεσης φωτιάς, καθώς και το ειδικό κράνος που πρέπει να φοράνε για να προστατεύονται.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 1

 

Read more...

Το Κινητό Σχολείο του Δάσους της ActionAid στο σχολείο μας!

Το Κινητό Σχολείου του Δάσους της ActionAid ήρθε στο σχολείο μας!

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό «βαν» που ταξιδεύει από χωριό σε χωριό, σαν ένα περιπλανώμενο σχολείο, και περιμένει μικρούς αλλά και μεγάλους για να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στο σχολείο μας υλοποιήθηκαν ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με το δάσος στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα Υπέροχα Δέντρα» του διεθνούς δικτύου «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ» που συμμετέχει το σχολείο μας.

ΚΙΝΗΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ

Read more...

Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά παιχνίδια για το δάσος

 

«Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά παιχνίδια για το δάσος» που δημιουργήσαμε στο πλαίσιο συμμετοχής μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση»Παρουσίαση1 copy copy

Read more...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Λίμνης «Οι Προστάτες του Περιβάλλοντος» μαζί με τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους συμμετείχαν (Κυριακή 3/4/2022) στην εθελοντική δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού στο «Θεατράκι της Λίμνης» που οργανώθηκε από το Δασαρχείο Λίμνης και άλλους φορείς.

Φυτέψαμε δέντρα και καθαρίσαμε τον περιβάλλοντα χώρο. Τα παιδιά δούλεψαν ακατάπαυστα για ώρες, δίνοντας το παράδειγμα, ως ενεργοί μελλοντικοί πολίτες που νοιάζονται για τον τόπο τους και το περιβάλλον του.IMG 20220403 113911

IMG 20220215 130939

Read more...

Οι μικροί δημοσιογράφοι του σχολείου μας εν δράσει!

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για το διεθνές πρόγραμμα "ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ" και της Θεματικής "Περιβάλλον" στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων η ομάδα "Μικροί δημοσιογράφοι" με τη βοήθεια των γονιών τους πήραν συνεντεύξεις από το Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, από το Δασάρχη κ.Σπύρο Ζίγκηρη, από πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Λίμνης& Μαντουδίου καθώς και από εθελοντές και μέλη του ΣΕΔΔΕ.

Και τώρα μετά τη φωτιά τι γίνεται στον τόπο μας;

ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Read more...

Εκπαιδευτική επίσκεψη/εκδρομή στο δάσος!

Σήμερα 25-5-2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη/εκδρομή στο δάσος και στα αντιπλημμυρικά/αποκατάστασης έργα στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος:

«Στα μονοπάτια του δάσους..»

Μαζί μας ήταν καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής(μετά από αίτησή μας) ο δασολόγος κ.Σπύρος Ζίγκηρης ως εκπρόσωπος του Δασαρχείου Λίμνης.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Read more...

Δενδροφύτευση-Αποκατάσταση του καμένου Δάσους!

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Λίμνης συμμετείχαν στην εθελοντική δράση(Κυρική19/2/2017) που οργάνωσε το Δασαρχείο Λίμνης σε συνεργασία με άλλους φορείς, στο πλαίσιο της αισθητικής αποκατάστασης της καμένης έκτασης –ανατολικά της Λίμνης-της αναβάθμισης της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ

Read more...

enfrdeitptes

My Blogger Tricks

5

ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ copy

Flag Counter


ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 1
Λίμνη Ευβοίας
Τ.Κ. 34005
Τηλ/Fax: 2227032683
email:mail@nip-limnis.eyv.sch.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΔΙΚΤΥΟ