Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Λίμνης...έναν τόπο συνάντησης,ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί σας!!!!

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 

 awarded etwinning school label 2020 21

 

education awards stickers 2021 GOLD copy

 

education awards 2020 ΧΡΥΣΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ SAFER INTERNET

 

sdgs schools logo tagline bottom 1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

0093

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1 copy

 LOGO

bb12aee09 large

 4

 

"ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ"

3

0

 1

00 copy

  • "ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"
  • "ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΕΤΩ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟ"

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

Στις 2 Απριλίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People IBBY) το 1966.

Η επιλογή της ημέρας δεν ήταν τυχαία είναι η μέρα που γεννήθηκε ο σημαντικός Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σκοπός της καθιέρωσης αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας ήταν η αναγνώριση της αξίας των βιβλίων και της ανάγνωσης και η ενθάρρυνση της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Η επιλογή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου για την ανάπτυξη συνεργατικών –και όχι μόνο- δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του καινοτόμου eTwinning προγράμματος που υλοποιείται σε 7 νηπιαγωγεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με θέμα “Η τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου ~ Art project day”, επίσης δεν ήταν τυχαία.

 

Η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, που αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό ζητούμενο και στόχο, ξεκινά από την πρώτη επαφή των παιδιών με τα βιβλία, πριν ακόμα μάθουν να διαβάζουν, αφού και η εικονογράφηση «διαβάζεται». Στα παιδικά βιβλία, η τέχνη του λόγου και η τέχνη της εικονογράφησης λειτουργούν συμπληρωματικά, μεταφέροντας μηνύματα γνωστικού, κοινωνικού και συναισθηματικού περιεχομένου, προκαλώντας νοητική, ψυχική και αισθητική ενεργοποίηση, αναπτύσσοντας τη σκέψη και τη φαντασία, προσφέροντας διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία.

Η αφίσα που συνοδεύει το κείμενό μας δημιουργήθηκε από το 6ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου, το οποίο πρότεινε την ένταξη της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο συνεργατικό μας πρόγραμμα, με τη συμμετοχή όλων των σχολείων, τα οποία επέλεξαν έργα τέχνης που να εκφράζουν συνθήματα με θέμα «Τα βιβλία είναι…» και κατόπιν ηχογράφησαν το σύνθημά τους.

Είναι το προϊόν της πρώτης από τις πολλές και ποικίλες δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός του Απριλίου στα σχολεία μας. Μεταξύ αυτών είναι η εκμάθηση ηχογράφηση και εικονογράφηση τραγουδιού για το παιδικό βιβλίο και η δημιουργία συλλογής παραμυθιών με αφετηρία έργα τέχνης διάσημου ζωγράφου. Για τις δράσεις μας μπορείτε να ενημερώνεστε από το ιστολόγιο του έργου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://artprojectday.blogspot.com/.

Τα βιβλία είναι…σημαντικά για τα παιδιά!

Ευχόμαστε να μπουν στη ζωή σας καθημερινά!

Οι 16 νηπιαγωγοί και οι 195 μαθητές και μαθήτριες

που συμμετέχουν στο eTwinning έργο

«H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου ~ Art Project Day»

Add comment

Security code
Refresh

enfrdeitptes

My Blogger Tricks

5

ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ copy

Flag Counter


ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 1
Λίμνη Ευβοίας
Τ.Κ. 34005
Τηλ/Fax: 2227032683
email:mail@nip-limnis.eyv.sch.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΔΙΚΤΥΟ