Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Λίμνης...έναν τόπο συνάντησης,ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί σας!!!!

Επίσκεψη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λίμνης στο σχολείο μας!

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λίμνης, ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα μας, επισκέφθηκε το σχολείο μας για να ενημερώσει και να συζητήσει μαζί μας σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος.

Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λίμνης Μπακλατζόγλου Νικόλαος συζήτησε με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσε όλες τις απορίες τους.

Επιπλέον, οι πυροσβέστες Αγιασοφίτης Γεώργιος, Ιωάννου Μιχαήλ και Αλεξίου Ιωάννης εξήγησαν στα παιδιά για ποιο λόγο φοράνε τη συγκεκριμένη στολή και τους έδειξαν την αναπνευστική συσκευή που πρέπει να χρησιμοποιούν σε περίπτωση κατάσβεσης φωτιάς, καθώς και το ειδικό κράνος που πρέπει να φοράνε για να προστατεύονται.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 1

 

 

Ακολούθησε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, των εξαρτημάτων και του τρόπου λειτουργίας του ανάλογα με τον κίνδυνο που πρόκειται να αντιμετωπιστεί σε κάθε περίπτωση.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον εξοπλισμό, φόρεσαν κράνη πυροσβεστών, έριξαν νερό με τη μάνικα και τέλος τους απονεμήθηκε το Δίπλωμα του Μικρού Πυροσβέστη!

 Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Ευχαριστούμε θερμά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λίμνης, τον Προϊστάμενο και όλους τους Πυροσβέστες, και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

(Για άνοιγμα σε πλήρη οθόνη πατήστε το εικονίδιο πάνω δεξιά)

 

 

Add comment

Security code
Refresh

enfrdeitptes

My Blogger Tricks

5

ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ copy

Flag Counter


ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 1
Λίμνη Ευβοίας
Τ.Κ. 34005
Τηλ/Fax: 2227032683
email:mail@nip-limnis.eyv.sch.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΔΙΚΤΥΟ