Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Λίμνης...έναν τόπο συνάντησης,ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί σας!!!!

Πιστοποίηση Αειφόρου Σχολείου!!

 

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το Νηπιαγωγείο Λίμνης, πιστοποιήθηκε με το Σήμα Αειφόρου Σχολείου!!! 

Συγκεκριμένα πιστοποιήθηκε «για την πολύ σημαντική προσπάθεια προσανατολισμού του νηπιαγωγείου σας προς την αειφορία την οποία συνεχίζετε επί πολλά χρόνια. Είναι φανερό ότι προσπαθείτε να κάνετε την αειφορία καθημερινή ζωή και πρακτική, ακριβώς αυτό που επιδιώκουμε για το Αειφόρο Σχολείο. Είναι φανερό ότι το σχολείο εργάζεται συλλογικά, έχει εμπλέξει δημιουργικά τους γονείς και δημιουργεί υπέροχες μαθησιακές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις». όπως αναφέρει στην επιστολή του ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σήματος Δρ Δ. Καλαϊτζίδης.

Η πιστοποίηση είναι εγκεκριμένη από το Υ.ΠΑΙ.Θ και απονεμήθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Aeiforum και την Έδρα UNESCO ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΣΗΜΑ ΑΕΙΦΟΡΟΥ

 

αρχείο λήψης

«Το «Αειφόρο Σχολείο» είναι ένα εφικτό όραμα, μια εφικτή ουτοπία.

Η βασική ιδέα του «Αειφόρου Σχολείου», είναι η ενσωμάτωση των αξιών και των αρχών της αειφορίας σε όλες τις λειτουργίες του σχολείου, σε κάθε πλευρά της ζωής του, δηλαδή στη διοίκηση, στη διδασκαλία και μάθηση, στη διαχείριση των πόρων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και την ευρύτερη κοινότητα. Μπορούμε να κατατάξουμε τα χαρακτηριστικά του αειφόρου σχολείου σε τρεις γενικές κατηγορίες ή σε τρεις αλληλοσυνδεόμενους και αλληλεξαρτώμενους τομείς ( ή πεδία):

Α. Τον παιδαγωγικό

Β. Τον κοινωνικό/οργανωσιακό

Γ. Τον περιβαλλοντικό/οικονομικό

Το αειφόρο σχολείο είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν την κριτική σκέψη, τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς» ΠΗΓΗ.

Add comment

Security code
Refresh

enfrdeitptes

My Blogger Tricks

5

ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ copy

Flag Counter


ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 1
Λίμνη Ευβοίας
Τ.Κ. 34005
Τηλ/Fax: 2227032683
email:mail@nip-limnis.eyv.sch.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΔΙΚΤΥΟ