Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Λίμνης...έναν τόπο συνάντησης,ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί σας!!!!

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων "Running Out of Time"

Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων Running Out of Time στις 3 Νοεμβρίου 2022.

Φτιάξαμε τη δική μας σκυτάλη από ανακυκλωμένα υλικά και τρέξαμε στο γήπεδο του σχολείου δίνοντας τη σκυτάλη από χέρι σε χέρι για να στείλουμε το μήνυμα μας στους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή!

«Σώστε τη Γη ΤΩΡΑ!»

IMG 20221102 125342

1

ΤΡΕΧΟΥΜΕ για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!

2 copy copy3 copy4 copy5 copy

Η σκυτάλη μας στα χρώματα της Γης

ΣΚΥΤΑΛΗ

Η αφίσα μας

ΑΦΙΣΑ RUNNING

 

Η Running Out of Time, η «μαζικότερη σκυταλοδρομία που έχει επιχειρηθεί ποτέ», από τη Γλασκόβη της Σκωτίας έως το Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Μία εμβληματική σκυτάλη -χέρι με χέρι- θα μεταφέρει το περιβαλλοντικό μήνυμα από τη νέα γενιά στους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, COP27.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, που συντονίζει το ελληνικό τμήμα της σκυταλοδρομίας «χιλιάδες δρομείς, ποδηλάτες και ιστιοπλόοι θα μεταφέρουν τη σκυτάλη σε μία μοναδική διαδρομή 7.767 χλμ. που θα διασχίσει 18 χώρες»

Κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν την Ημέρα Δράσης των Σχολείων (Schools Action Day) στις 3 Νοεμβρίου. To Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE) συντονίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών και συμμετοχής τους στην εξεύρεση λύσεων για την κλιματική αλλαγή, ενδυναμώνοντάς τους για να δημιουργήσουν ένα κόσμο με περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Add comment

Security code
Refresh

enfrdeitptes

My Blogger Tricks

5

ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ copy

Flag Counter


ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 1
Λίμνη Ευβοίας
Τ.Κ. 34005
Τηλ/Fax: 2227032683
email:mail@nip-limnis.eyv.sch.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΔΙΚΤΥΟ