Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Λίμνης...έναν τόπο συνάντησης,ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί σας!!!!

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 awarded etwinning school label 2020 21

ΒΡΑΒΕΙΟ SAFER INTERNET

ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

0093

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1 copy

 LOGO

bb12aee09 large

 4

 

"ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ"

3

0

 1

00 copy

  • "ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"
  • "ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΕΤΩ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟ"

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Kώδικα (Europe Code Week 2019)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (5-20 Οκτωβρίου 2019) είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην Εβδομάδα Κώδικα (ΕΔΩ) -στο πλαίσιο του προγράμματος ρομποτικής-με προγραμματισμένες δραστηριότητες και είναι μέλος μιας ομάδας/συμμαχίας που αποτελείται από 40+ σχολεία από Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΤΕΛΙΚΟ

Αποδεχόμενοι την πρόταση της ομάδας μας «The Codally team” για μια δράση αξιοποίησης της ρουτίνας της σκέψης του Artful Thinking (Έντεχνος Συλλογισμός) «Ο πίνακας ως η αρχή, η μέση ή το τέλος μιας ιστορίας» υλοποιήσαμε την παρακάτω δραστηριότητα.

Ήδη είχαμε γνωρίσει (ΕΔΩ) τη ζωή, το έργο και τον τρόπο που ζωγράφιζε η διάσημη καλλιτέχνιδα Γιαγιόι Κουσάμα (η αγαπημένη μας γιαγιά), μέσα από τους πίνακες της και από διάφορα βίντεο. Τα παιδιά ψήφισαν τον πίνακα που τους άρεσε περισσότερο....

..και ενεργοποιώντας την φαντασία τους δημιούργησαν μια ιστορία:

«Η Yayoi ήταν πολύ στενοχωρημένη γιατί κάποιες χρωματιστές άτακτες βούλες (πουά) έφυγαν από τον πίνακα. Πρέπει να τη βοηθήσουμε! Θα ζωγραφίσουμε εμείς πολλές βούλες και θα τις  στείλουμε σ'αυτήν.. Πως όμως; Μα με το Happybot μας,που θέλει όλοι να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Αυτό θα αναλάβει δράση! Αρκεί να το προγραμματίσουμε σωστά..»

Τα παιδιά ζωγράφισαν υπέροχες βούλες, τις έβαλαν στο κατάλληλο επιδαπέδιο πλέγμα και προγραμμάτισαν το Happybot ώστε να τις πάει στη Γιαγιόι. Έτσι η Yayoi ήταν πάλι χαρούμενη!

Σε επόμενο στάδιο δόθηκε στα παιδιά το παρακάτω φύλλο εργασίας όπου έπρεπε να ζωγραφίσουν την διαδρομή που ακολούθησε το ρομποτάκι και να γράψουν τον κώδικα.

 

Add comment

Security code
Refresh

English French German Italian Portuguese Spanish

My Blogger Tricks

5

ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ copy

Flag Counter


ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 1
Λίμνη Ευβοίας
Τ.Κ. 34005
Τηλ/Fax: 2227032683
email:mail@nip-limnis.eyv.sch.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΔΙΚΤΥΟ