Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Λίμνης...έναν τόπο συνάντησης,ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί σας!!!!

Η ΛΙΜΝΗ

1

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

0093

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 4

 

"ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ"

 

3

 

0

 

 1

 

00 copy

 

  • "ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"
  • "ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΕΤΩ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟ"

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή μας γιορτή:

"Μια ξύλινη καρδιά γεμάτη αγάπη "

Την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 7 μμ. στο κινηματοθέατρο "Ελύμνιον"

Πρόκειται για την ιστορία του δάσους της Λίμνης δοσμένη με παραμυθένιο τρόπο από την συνάδελφο Γιώτα ΚαλτσίδουΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2017 copy

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια ιστορία αληθινή δεμένη σε ένα παραμύθι. Ένα αληθινό, τραγικό γεγονός που όμως βρίσκει δρόμους φανταστικούς για να περάσει και να δώσει ένα μήνυμα αξίας στο τέλος

Οι παραμυθούδες διηγούνται την ιστορία…

[Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια όμορφη νεράιδα. Το δάσος ήταν το σπίτι της. Φορούσε στο λαιμό της μία ξύλινη καρδιά που δεν αποχωριζόταν ποτέ. Την είχε φτιάξει από ένα κομμάτι ξύλου απ τον κορμό ενός πεύκου στο δάσος της. Και το δάσος της ήταν όμορφο. Είχε πεύκα. Αγριολούλουδα, ζωάκια και πουλιά. Συχνά το επισκέπτονταν οι άνθρωποι από τα κοντινά χωριά για να βρούνε λίγη ξεκούραση στη δροσιά του. Όλα πήγαιναν καλά κι ο καιρός περνούσε όμορφα.

Μια μέρα όμως , εντελώς ξαφνικά, ήρθε στο δάσος ένας βασιλιάς και είπε με ύφος επιτακτικό «θέλω να χτίσω εδώ ένα πλούσιο παλάτι. Τα δέντρα θα κοπούν. Τα λουλούδια θα ξεριζωθούν. Τα ζώα θα φύγουν. Τα πουλιά θα σωπάσουν. Ο τόπος θα γίνει δικός μου. Αν δεν συμφωνήσετε μ αυτό τότε θα στείλω τις κόρες μου τις φλόγες να κάψουν το δάσος»

Σιωπή απλώθηκε παντού. Τα δέντρα κλαίγανε, τα αγριολούλουδα έσκυψαν το κεφάλι, τα ζώα και τα πουλιά κούρνιασαν στις φωλιές τους.

Και τότε η όμορφη νεράιδα του δάσους πήρε μια γενναία απόφαση. Θα του μιλούσε. Ίσως να κατάφερνε να τον πείσει… αλλά μάταια..

Μια μέρα οι φλόγες κύκλωσαν το δάσος. Η νεράιδα και οι φίλοι της, δεν το εγκατέλειψαν... Οι άνθρωποι του χωριού που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά, δεν τα κατάφεραν... Μαύροι καπνοί σκέπασαν τον όμορφο τόπο. Οι άνθρωποι θρηνούσαν για το δάσος τους καθώς σκούπιζαν τα μάτια τους γεμάτα από καπνό και δάκρυα…

Χάθηκαν όλα λοιπόν; Η μήπως όχι; Μία παρέα παιδιών που επισκέπτεται το δάσος μετά την πυρκαγιά, δίνει μηνύματα ζωής στον θεατή. Και όταν κάποιο παιδί βρίσκει τυχαία μια ξύλινη καρδιά ανάμεσα στις στάχτες τότε το παραμύθι μας έχει τελειώνει με τη φράση :

«Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»!]

English French German Italian Portuguese Spanish

My Blogger Tricks

5

ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ copy

Flag Counter


ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 1
Λίμνη Ευβοίας
Τ.Κ. 34005
Τηλ/Fax: 2227032683
email:mail@nip-limnis.eyv.sch.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΔΙΚΤΥΟ